Installatievoorwaarden

1) De ruimte waar de vloerverwarming aangelegd moet worden dient vrij van meubilair en andere obstakels te zijn (b.v. drempels).

2) Monteurs van L&K vloerverwarming moeten zonder belemmeringen van derden hun werkzaamheden uitkunnen voeren.

3) De vloer dient droog en uitgehard te zijn.

4) De vloer moet vlak en egaal zijn. Als er geëgaliseerd moet worden dan dient dit te gebeuren voordat de vloerverwarming wordt aangebracht (houd hierbij rekening met de droogtijd).

5) Als de vloerverwarming wordt ingeslepen dan dient er een “normale” afwerk -dekvloer aanwezig te zijn, b.v. cement of anhydriet (geen tegels, plavuizen of betonvloer).

6) Indien bekent is dat er zich leidingen in de dekvloer bevinden dan dient dit aan de monteur van L&K vloerverwarming aangegeven te worden.

7) Als er zich geen leidingen in de afwerkvloer bevinden dan is een afwerkvloer van 25 mm voldoende. Bevinden er zich leidingen in de afwerkvloer dan moet er minimaal 20 mm dekvloer boven de leidingen aanwezig zijn, als dit niet bekent is dan dient dit bij de monteur van L&K vloerverwarming kenbaar gemaakt te worden. (N.B. volgens het bouwbesluit dient de er een minimale dekking van 20 mm te zijn, helaas wordt deze regel niet altijd gehanteerd).

8) Mochten er (ondanks alle voorzorgsmaatregelen) tijdens het inslijpen of boren lekkages ontstaan aan CV- of waterleidingen dan kunnen deze tegen een meerprijs worden gerepareerd worden door door L&K vloerverwarming, beschadigingen aan overige in de dekvloer aanwezige leidingen dienen door de klant zelf gerepareerd te laten worden. Leidingwerk dat in de dekvloer geraakt kan worden is ten alle tijden risico klant.

9) In de woning dienen minimaal 2 elektra groepen aanwezig te zijn (gezekerd met min 10 Amp). Tijdens het inslijpen van de vloerverwarming mogen er geen andere zware huishoudelijke apparaten in gebruik zijn. Zoals:drogers, wasmachines, afwasmachines, elektrische -ovens, -kookplaten, -kachels, boilers, strijkbouten etc.

10) Indien er sprake is van werkzaamheden op een etage dan dient er een lift of bouwlift aanwezig te zijn om machines omhoog en omlaag te brengen (i.v.m. Arbo bepalingen).

11) Bij aansluitingen vanuit de kruipruimte dient deze droog, begaanbaar en vrij van obstakels te zijn.

12) De plaatsing van de verdeler moet technisch redelijkerwijs mogelijk zijn en wordt in overleg bepaald.
– Afstand onderkant verdeler tot vloer minimaal 20 cm.
– Afstand boven de verdeler minimaal 15 cm.
– Afmetingen van de verdeler zijn afhankelijk van het aantal groepen.
– Verdeler mag niet in de meterkast geplaatst worden (voorschriften).
– Verdeler kan niet onder het niveau van vloerverwarming geplaatst worden (i.v.m. ontluchting problemen).

13) De verdeler dient op dezelfde etage als de vloerverwarming geplaatst te kunnen worden.

14) De verdeler moet binnen een straal van 2 meter van de te verwarmen vloer geplaatst kunnen worden.

15) De  vloerverwarmingsbuizen dienen vanaf de verdeler direct in de vloer geslepen dan wel geboord te kunnen worden.

16) De aansluiting van de verdeler op de verwarmingsinstallatie dient mogelijk te zijn d.m.v aftakking van een 15 mm of 22 mm cv-buis binnen een straal van 3 meter.
De aansluiting kan gemaakt worden:
a. direct vanuit de ruimte waar de verdeler geplaatst wordt
b. vanuit de kruipruimte d.m.v boren door de vloer
c. vanuit een ruimte direct grenzend aan de ruimte waar de verdeler geplaatst wordt d.m.v boren door de muur
d. door een combinatie van a, b of c

17) Bij installaties vanaf 7-groepen dient er daar waar de verdeler geplaatst moet worden, een 22 mm cv-aansluiting aanwezig te zijn.

18) Voor de elektrische aansluiting van de verdeler dient er een geaard stopcontact aangebracht te worden (binnen een straal van ± 0,5 meter van de verdeler). Dit mag ook na het installeren van de vloerverwarming gebeuren. Hier dient de klant zelf voor te zorgen.

19) De vloerverwarmingsinstallatie dient d.m.v de verwarmingsinstallatie op druk gebracht te kunnen worden i.v.m controle op werking en lekkages.

20) Voor de afvoer van slijpstof, rest en verpakkingsmateriaal dient de klant te zorgen.

21) Hoewel monteurs van L&K vloerverwarming er alles aan doen om netjes, secuur en veilig te werken, dient er wel in ogenschouw te worden genomen dat met zwaar materiaal gewerkt wordt. Kwetsbare plekken dienen door de klant te worden beschermd of verwijdert (b.v deuren, kozijnen, drempels, afgewerkte muren, keukenkasten). Aanbevolen wordt om pas na het installeren van de vloerverwarming dit soort zaken af te werken of te installeren.

22) Tijdens de werkzaamheden van L&K vloerverwarming wordt het pand als bouwplaats beschouwd, het betreden hiervan is voor eigen risico (ook voor de klant). De klant dient er voor te zorgen dat derden die het pand betreden hiervan op de hoogte zijn.

23) Op de dag van leveren dient de klant aanwezig te zijn ter keuring van de installatie en ondertekening van de werkopdracht.

24) Indien er niet aan deze installatievoorwaarden voldaan kan worden dan dient hierover ruimschoots voor levering contact met L&K vloerverwarming opgenomen te worden.

25) Meerwerk en/of extra kosten worden door ons in rekening gebracht.

Wij zijn trots om Deventer en heel Nederland te bedienen en streven ernaar om de warmte bij u thuis of op uw werkplek te brengen.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw verwarmingsbehoeften kunnen vervullen.